Rode wijn

Huiswijn Rode Nemea Lafkiotis
(Per glas of fles € 4,00/ 19,00)
Rode wijn van speciaal geselecteerde druiven van de Agiorgitiko druivensoort. Deze wijn is gemaakt volgens de traditionele ‘rode’ methode met oude Franse eiken vaten. Het resultaat is een diep rode kleur met een rijk aroma en een fluweelachtige smaak.

Kretikos Boutari
(Fles € 18,50)
Een rode wijn uit Kreta, een gebied met een rijke wijncultuur en traditie in het maken van wijn.
Sterk in smaak met een zachte tannine en een lange afdronk.
Druivensoort is Kotsifali en Mantilaria. Past uitstekend bij pasta, gebraden vlees en kazen.

Lafkiotis rose
(Per glas of fles € 4,00/ 18,75)
Krachtige volle rosé, vol met zoet zomerfruit zoals aardbeien, frambozen en bessen. Lange volle afdronk. Lekker bij salades, kip, gegrilde tonijn, zwaardvis en niet te zoete desserts met rood fruit.

Wine Art – Techni Alypias rood
(Fles € 26,00)
Gemaakt van de bekende druivensoorten Cabernet Sauvignon en Merlot. Mooi boeket en de kleur van wilde kersen. Aroma’s van chocolade, mokka, koffie en vanille. Rijk in de mond, rond met zachte tanninen. Uitstekende begeleider van rode vleesgerechten en gevogelte met rijke sauzen.

AGIORGITKO
(Fles € 20,00)
70% Cabernet Sauvignon 30% papagianakos. Paarse kleur, evenwichtige ronde smaak met aangename aroma’s van vanille en rood fruit.  Bij voorkeur geserveerd bij vleesgerechten en gele kaas. Uit centraal Peloponnesos van niet geïrrigeerde oude wijnstokken op een hoogte 300m op een kleiachtige bodem.

 

Imiglykos Rood
(Per glas of fles € 4,00/ 18,50)
Imiglykos is een halfzoete rode wijn met een milde smaak.

Mavrodafni
(Per glas € 4,00)
Griekse rode port.